Bysmeden

-"Förr i tiden fanns det nästan alltid minst en bysmed i varje by. En person som man gick till när man skulle ha något reparerat eller tillverkat. Det var en viktig person i byn.  Sakerna var tvungna att repareras och specialbyggas, det fanns inte butiker där man hade stort urval av färdigproducerade saker att välja bland. Världen har utvecklats väldigt mycket sedan dess och mycket har blivit till det bättre. Men, jag tror att vi har mycket att lära från den "bysmedstiden". 
För att ta vara på vår planet tror jag att vi behöver hushålla med resurserna, tänka långsiktigt  och bryta vårt "slit och släng"-mönster. Köp hellre en lite mer påkostad sak som du verkligen behöver än flera billigare som du slänger. Det blir billigare för dig själv i längden och våra kommande generationer kommer tacka dig" 
Björn Richter, Chief Engineer XX-Engineering

Flexibilitet

Merparten av våra verk tillverkas i vår smedja, den anrika Smedjan på Sund, i centrala Säffle. Men ibland kräver jobben också reparation, installation eller tillverkning på plats. Detta löser vi såklart! 

Ser lösningarna

Vi brinner för att se möjligheterna och hitta lösningar. 

Trolla har vi ännu inte lärt oss men vi gör alltid vårt bästa för att hitta en lösning på ert problem eller ert behov. 

Svetsning, lödning, svarvning, fräsning, trä, glasfiber, elektriska installationer, har vi inte själva utrustningen eller spetskunskapen för just ert projekt samarbetar vi med någon av våra duktiga partners för att lösa uppgiften. 

För så är det, man kan inte vara bästa på allt själv. Därför är vi stolta över att ha väldigt många och väldigt duktiga partners i vårt nätverk. 

Nästa generation

Vi gillar att tänka hållbart och långsiktigt. Därför tycker vi det är viktigt att få nästa generation nyfiken på hantverksyrket för att sprida kunskapen vidare. 

Lokal förankring

Vi tycker det är viktigt att stötta lokala event och jobba aktivt för en levande hemort. Detta ser vi som ett led i vårt hållbarhetstänkande och ett konkret sätt för oss att ta ansvar för framtiden på vår ort.  Vi är med som drivande kraft och sponsor till flera event i Säffle såsom t ex, Seffle City Motor Challenge, The Crazy Race och Boxen Race.